Hünkar Beğendi
Malzemeler:
• 500 gr kuru fasulye
• Yarım kangal sucuk
• 2 adet orta boy kuru soğan
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı biber ya da domates salçası
• Tuz
Yapılışı:
• Bir gece önceden fasulyeyi ayıklayıp yıkayın ve ılık su ile ıslatın.
• Islatıp yumuşayan fasulyeyi yemeği yapmadan hemen önce süzün.
• Soğanları yemeklik, sucukları ile halka halka doğrayın. Tencereye zeytinyağını, soğanları ve tuzunu koyup orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
• Üzerine salçayı ilave edin ve 1 dakika daha kavurun.
• Sucukları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
• Son olarak fasulyeleri e fasulyelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu ekleyin. 25 – 30 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin, fasulyeler istediğiniz kıvamda pişince ocaktan alın ve sıcak servis yapın.