Sosyal Medyada Güler

LEZZETLİ TARİFLER

Hünkar Beğendi

Malzemeler:

• 500 gr kuru fasulye

• Yarım kangal sucuk

• 2 adet orta boy kuru soğan

• Yarım çay bardağı zeytinyağı

• 2 yemek kaşığı biber ya da domates salçası

• Tuz

Yapılışı:

• Bir gece önceden fasulyeyi ayıklayıp yıkayın ve ılık su ile ıslatın.

• Islatıp yumuşayan fasulyeyi yemeği yapmadan hemen önce süzün.

• Soğanları yemeklik, sucukları ile halka halka doğrayın. Tencereye zeytinyağını, soğanları ve tuzunu koyup orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.

• Üzerine salçayı ilave edin ve 1 dakika daha kavurun.

• Sucukları ekleyip 1 dakika daha kavurun.

• Son olarak fasulyeleri e fasulyelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu ekleyin. 25 – 30 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin, fasulyeler istediğiniz kıvamda pişince ocaktan alın ve sıcak servis yapın.